Caipirinha

Brazilski koktel je osvježavajući mix Cachaca, voćni sok od limete i fine šećerne trske sa sadržajem alkohola od 11,9 %. Caipirinha koktel je kreiran od strane Brazilskih vlasnika šećernih farmi. Bijela šećerna trska koja se koristi u originalnom receptu zajedno sa limetom zaslađuju Cachaca i daju poseban okus.

Povijest izvorne Caipirinha se može pronaći u imenu današnjeg koktela. Riječ "caipira" znači  "seoska osoba" ili "seljak". Zahvaljujući svom slatkom i osvježavajućem okusu ovaj koktel je postao poznat u cijelom svijetu i uključen je na listu koktela "International Bartenders Association".

Ovaj kotel se također često miješa sa smeđim šecerom. Uživajte u SHATLER'S Caipirinha, savršenom mixu visoko kvalitetne Cachaca, svježoj limeti  i najboljoj šećernoj trsci. Kako bi izgledalo dobro kao što je i ukusno, preporučujemo posluživanje sa kriškom limuna u čaši.

Havana Special

Havana Special koktel je napravljen od ruma, crnog ribiza, narandže, breskve, baštenskog karanfila, limuna i egzotičnog voća. Da kompletirate i vizualni izgled  možete dekorirati ukusni koktel sa kriškom narandže ili  komadima crne ribizle.

SHATLER's Havanna Special sadrži 11,8 % alkohola. Ukusna mješavina prvi put je kreirana sredinom 90  - tih godina prošlog stoljeća od strane Linea Kohlhaus, vlasnika Havanna Bar - a u Hamburgu. Htjela je dobiti okus bara i kubanskog lifestyla sa voćnim koktelom. Stoga nije iznenađenje da je SHATLER's Havanna Special baziran na rumu sa primjesama voćnih sokova, koja nude voćni, ljetni okus.

Danas pića od ruma su lokalni kokteli i Liane radi recepte za sve SHATLER's koktele.

Long Island Iced Tea

Za tradicionalni Long Island Iced Tea mješaju se višestruka alkohona pića  sa kolom. SHATLER's Long Island Iced Tea koktel je miks vodke, gin - a, ruma, tequile, sokova od narandže i čajnih ekstrakata.

 

Rezultat je hranjiv i osvježavajući okus. Koktel se obično poslužuje sa kriškom limuna. Sadržaj alkohola je 11,8%.

Ovo piće je nastalo između 1919 i 1933 godine u USA kad je alkohol bio zabranjen u cijeloj državi.

 

Smisao imena ovog koktela u to vrijeme jeste da prikrije činjenicu da u sebi ima alkohoni sadržaj. Većina smatra da su kreatori ovog koktela bartenderi iz restorana Leonard's sa Long Island - a.

Mai Tai

Samo nekolicina koktela je poznata kao Mai Tai. Voćni rum koktel je pravi klasik. Koktel je napravljen prvi put 1944 u San Franciscu, Kalifornija od strane Tradera Vica. SHATLER's Mai Tai sadrži u sebi 12,7 % alkohola.

Originalni Mai Tai recept prvi put je otkriven 1972 godine. Recept se sastojao od: Wray and Nephew ruma, curacao narandže, Orgeat sirupa i šećernog sirupa kao i svježeg soka od limete. Današnji Mai Tai recept se razlikuje od originalnog recepta Tradera Vica. Jedan od razloga je što rum koji je originalno korišten uskoro više nije bio dostupan  i morao se zamjeniti sa drugom vrstom ruma. Danas većina bartendera  koristi Jamaican ili Martinique rum.

SHATLER's Mai Tai koristi samo najbolje sastojke i miješa ih sa nekoliko vrsta ruma, suhom curacao narandžom, bademom i limunom. Rezultat je ukusno kiselo voćno koktel piće.

Mojito

Kubanski rum, svježa menta i voćni sok od limete u ledu sa šećernom trskom. Zato je Mojito poslao tako poželjno ljetno osvježenje. SHATLER's Mojito je blisko orjentiran prema originalnom receptu i nudi osvježavajući mix za opušteno ljetno poslijepodne ili za nezaboravnu party večer.

Da koktel izgleda dobro kao što je i njegov okus preporučujemo korištenje lista od mente ili limete za dekoraciju koktela. SHATLER's Mojito sadrži u sebi 12,1% alkohola. Mojito recept potiče sa Kube. Ovaj ljetni koktel uveliko je proslavio poznati Ernest Hemingway. Njegove zabilješke "my mojito en La Bodeguita, my daiquiri in El Floridita" još uvijek visi u La Bodeguita na Havani na zidu.

Pina Colada

Pina Colada je jedan od najpopularniji koktel klasika. Voćni, slatki i kremasti koktel je napravljen od ruma, ananasa i kokosa i postoji na svakom meniju za pića. Dekoriran sa kriškama ananasa i trešnjom i serviran sa ledom u "urgan čaši", Pina Colada podsjeća na duge plaže i visoke palme i staviće Vas u ljetno raspoloženje pri svakom gutljaju.

Samo napunite čašu sa ledom, promućkajte SHATLER's Pina Colada limenku i točite njen sadržaj u čašu. Sada je Vaš odmor na Karibima na dohvat ruke. Koktel sadrži u sebi 12,1 % alkohola. Država iz koje potječe slavni koktel je Puerto Rico. Dobio je status nacionalnog pića 1978 godine.

 

SHATLER's Pina Colada sastojci su slični kao i kod originalnog recepta i koriste samo najbolji rum, svježi ananas i kokos. Mnogo barova voli da doda kremu ili kokosovu kremu da učine koktel još kremastijim.

Sex on the Beach

Sex on the Beach je zapravo mješavina vodke sa breskvom i narandžom. Ovaj koktel je omiljeno piće na svim menijima, plažama i barovima. Rezultat toga je neodoljiv okus i unikatno ime koktela. SHATLER's Sex On The Beach sadrži u sebi 12.1 % alkohola.

Kreator ovog jedinstvenog koktela je Ted Pizio. Stvorio je koktel u kontekstu "Spring Break" u Fort Lauderdale, Florida kasnih 80tih godina. Kombinirao je dva osnovna elementa proljetnih praznika, seks na plaži i vjerojatno najpoznatiji koktel svih vremena.

Podjelite sadržaj od 200ml limenke na 5 čaša od šampanjca i dodajte pjenušavo vino. Sada ste stvorili odličan aperitiv i sa nekoliko kockica leda možete slobodno ovaj koktel nazvati "Sex on the Rocks".

Swimming Pool

Voćni slatki koktel sa smjelom bojom - to je jedan od načina za najbolji opis Swimming Pool koktela. Njegova tirkizna plava boja podsjeća na južna mora, voćni okus narandže, ananasa i kokosa i ljetni odmor u tropskim zemljama.

Za razliku od ostalih koktela, koktel Swimming Pool dolazi iz Europe. Kremasti i voćni koktel je prvi put napravljen u Njemačkoj u Minhenu od ruke Charlesa Schumanna. On se malo igrao sa klasičnim receptom od svjetski poznate Pina Colade i zamjenio rum sa vodkom. Dodavanjem "blue caracao", koktel je dobio svoj karakterističan tirkizno plavi izgled koji oslikava bazen, kojem koktel duguje ime.

SHATLER's Swimming Pool je veoma blizu originalnom receptu i predstavlja skladnu kombinaciju vodke, ruma, narandže i ananasa sa malim dodatkom kokosa. Uživajte u ukusnom voćnom okusu, zatvorite oči i zaronite u osjećaj ljetnog odmora. Sadržaj alkohola u ovom koktelu je 12,4 %

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise je dobro poznata od strane ljubitelja koktela. Klasična mješavina tequile, soka od narandže i baštenskog karanfila ima dopadljiv tequila okus i specijalnu boju, koja kao što i samo ime kaže oslikava zalazak sunca. Tamni crveni bezalkohoni sirup od nara se dodaje posljednji u koktel i plovi polako kroz čašu tequila koktela.

Kreator koktela je poznati bartender Gene Sulit  koji je u 40 - tim godinama prošlog stoljeća prvi počeo posluživati Tequila Sunrise koktel svojim stalnim gostima u hotelu u Baltimoru ( Arizona ). Iz tog razloga se ovaj koktel u ovom hotelu poslužuje pod nazivom "the Baltimore original".

Pored klasičnog recepta postoji još mnogo različitih izvedenica ovog koktela. Recept kojem se dodaje limunov sok je također naširoko korišten koktel. SHATLER's Tequila Sunrise recept je dosta blizak ovom receptu, jer u sebi sadrži i limun. Uživajte u opuštajućem  zalasku sunca sa ukusnim koktelom ili partijajte  do zore. Tequila Sunrise sadrži u sebi 12,2% alkohola.

Zombie

Mix zombie koktela je napravljen od više kombinacija ruma, likera od narandže, marelica brendija, i mnogih različitih voćnih sokova i poznat je po visokom sadržaju alkohola u sebi. Snažno zombie piće ima u sebi 15,1" alkohola i treba se posluživati umjereno.

Zombie koktel ime je dobio 30 - tih godina prošlog stoljeća. Njegov inovator je Don the Beachcomber, koji je služio ovo piće kao lijek protiv mamurluka za svoje prijatelje.

U slučaju da je SHATLER's Zombie presnažan za Vas, možete ga ublažiti sa gutljajem San Francisco ili Havanna Juicer koktelima. Osvježavajući, bezalkoholni kokteli ukrotiti će malo okus Zombie koktela i za vas stvoriti ukusnu nadopunu ovom voćnom rum koktelu.